Fotograf André Norrköping

Foto, bilder, uppdrag

Utrustning

För utrustning är viktigt att den är tillräckligt bra för tänkt användningsområde, men behöver inte vara "top of the line". Viktigare är att man kan den utan och innan så man vet att utnyttja alla möjligheter på rätt sätt. Teknik är viktig, men kunskap är ännu bättre. Det är aldrig kameran som gör en bra bild, det är alltid fotografen.

Nu har jag gått över till spegellös systemkamera på grund av den smidigare storleken. Stor skillnad att ta med sig allt vid utflykter, flera kilo lättare och man slipper stor fotoryggsäck. Har nu hittat hem tror jag med en helt fantastik kamera (Fuji XT-1) som påminner mycket om gamla tiders systemkameror. Nästan lika bra bildkvalitet som de bästa fullformatarna, bilder kan tas upp till Iso 6400 med ytterst lite brus. Fujis objektiv till kameran är nog bland det bästa som jag använt vilket är starkt bidragande till den fina bildkvalitén. Fortsätter med APC storlek på sensor, då denna duger gått. Nackdelen är de kameratillverkare som pressar in överdrivet många pixlar i denna storlek, ofta bra bilder vid bra ljus, sedan kommer oftast bruset snabbt när ljuset blir svagare och högre ISO används.

Bara konstatera att tekniken går framåt och allt blir bättre, tyvärr är det omöjligt att alltid uppdatera sig till senaste teknik. Det blir dyrt i längden och skillnad för de flesta amatörer blir inte mycket bättre synbar bildkvalitet. Bäst är att lära sig använda den kamera man har, det ger oftast mer synbart resultat på bilderna.

Kunde inte låta bli, blev en X-T20 också.

För att följa XT-1 och X-T20 fotografer från hela världen se Facebook   Fujifilm X-T1 Photography

För redigering används Lightroom och insticksprogramet Nik.

Min utrustning, den består nu av följande;

Fuji XT-1+X-T20, 18-55mm, 55-200mm, Fuji mellanring för macro, Samyang 12mm vidvinkel, Nissin blixt, ljusdiodslampa, diverse filter, några stativ samt 2 studioblixtar med softboxar och paraply, plus några reflexskärmar. Skrivare Canon 6250.

Nikon P7700 kompakt inköpt som "alltid i fickan kamera" och filmning i full HD. 

 

Tips/hjälp för att se om skärm visar bilden rätt, rekomenderas att söka info på SFF, de har bra bilder för bedömning om skärm visar rätt. Ladda hem och testa.

 

 

 

 

 

/dsc_7751.jpg

 

Välkommen

Alla ni med fotointresse, ung som gammal, nybörjare eller glad amatör. Fotoklubben i Norrköping en plats för alla att utvecklas och ha kul tillsammans.

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)